Carport met auto’s
volledig uitgebrand

8 oktober 2021 08:08

Vriezenveen, 8 oktober 2020.

Vannacht werden we iets na kwart over 3 opgeschrikt door een brand bij de parkeerplaats van de Buterhof. Zes auto’s die geparkeerd stonden onder/naast de carport nabij de Vriezenhof zijn geheel uitgebrand. Vanzelfsprekend leven we mee met de betrokken autobezitters die het treft. Het is buitengewoon verdrietig als iemands auto uitbrandt en betrokkene dan plotsklaps zijn of haar vervoermiddel kwijt is.

Gelukkig heeft géén van de bewoners van de Vriezenhof of de Buterhof letsel opgelopen. Door doortastend optreden van de collega’s in de nachtdienst zijn vier bewoners wonend in de hoekappartementen op de diverse etages in de Vriezenhof geëvacueerd naar het restaurant. De brandweer was snel ter plaatse. Rond 04.45 uur gaf de brandweer het sein veilig en konden deze bewoners terug naar hun appartement.

Naast de uitgebrande auto’s zijn zo’n tien ramen van de sluis/doorgang tussen de Vriezenhof en de Buterhof gesprongen. In een paar ramen van hoekappartementen zitten flinke barsten. Vanzelfsprekend wordt vandaag actie ondernomen om de materiële schade te laten herstellen.

De parkeerplaats en directe omgeving is tot nader order aangemerkt als ‘plaats delict’ door de politie en wordt als zodanig ook bewaakt. Eerst dient uitgesloten te worden dat er sprake is van brandstichting.

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland