"Ik maak graag een ommetje in de tuin rondom het huis"

Overlay voor slider afbeelding
Icoon bij Dagbesteding bij de Vriezenhof

Dagbesteding bij de Vriezenhof

Stel u woont nog zelfstandig, maar door ziekte, een beperking of uw leeftijd valt het u soms zwaar om de dag prettig door te komen. U kunt weinig meer alleen ondernemen en zou graag meer onder de mensen komen. Ook kunt wel wat hulp gebruiken bij het indelen van uw dag. Misschien is dagbesteding dan iets voor u?

Dagbesteding zorgt ervoor dat u:

  • zo lang mogelijk actief blijft;
  • zoveel mogelijk dingen kunt blijven doen waar u plezier aan beleeft;
  • structuur houdt in uw leven;
  • uw dag op een zinvolle wijze invult;  
  • uw zelfstandigheid kunt behouden of zelfs kunt vergroten;

Ook kan het uw familie of andere mantelzorgers wat meer rust geven en ontlasten, vooral wanneer ze weten dat u het op het dagcentrum naar uw zin hebt.

Onze medewerkers van de dagbesteding proberen er samen met u elke keecr weer een plezierige dag van te maken.

Dagbesteding bij de Vriezenhof

De Vriezenhof biedt dagbesteding op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, tussen 9.00 en 15.45 uur. U kunt ervoor kiezen het programma op één of meerdere dagen per week te volgen.

De dagbesteding is gevestigd in de Ontmoetingskerk bij het gemeentehuis in Vriezenveen. Een mooie nieuwe locatie dichtbij De Vriezenhof. We hebben hier veel ruimte voor onze activiteiten, waaronder een gezellige woonkeuken. 

 

 

Hoe ziet een dag bij onze dagbesteding eruit?

We starten ’s ochtends samen met een kopje koffie of thee en kletsen even gezellig bij. Daarna gaan we aan de slag. We ondernemen allerlei activiteiten, afgestemd op de mogelijkheden en interesses van u als client. We doen veel samen, maar als u wilt is er ook ruimte om u even terug te trekken of zelfstandig aan de slag te gaan.

Tussen de middag krijgt u een warme maaltijd aangeboden. Tafel dekken en afwassen doen we samen. Ieder naar eigen kunnen. Na het eten is er gelegenheid om u even terug te trekken. Als het nodig is krijgt u hulp bij uw persoonlijke verzorging, zoals eten en het naar het toilet gaan. Wanneer u niet zelfstandig naar onze locatie kunt komen, kunnen wij ervoor zorgen dat u wordt gebracht en gehaald. 

 

Verschillende activiteiten

Onze ervaren activiteitenbegeleiders slagen er elk keer weer in om een gevarieerd dagprogramma samen te stellen. Ze kijken graag samen met u naar uw mogelijkheden en vooral ook naar wat u leuk vindt om te doen.

Zo kunt u bijvoorbeeld creatief aan de slag door te schilderen, knutselen, boetseren of bloemschikken. Of is houtbewerking of handwerken wellicht meer iets voor u? 

Bent u niet zo creatief, geen enkel probleem. Er is altijd wel iemand in voor een spelletje of we luisteren samen naar mooie muziek. Misschien wilt u wel gezellig meezingen? Of helpt u graag mee om samen iets te bakken of te koken?

Maar ook als u zich even rustig wilt terugtrekken met een boek of een puzzel krijgt u hiervoor alle ruimte. We bieden ook geheugentraining en andere activiteiten die ervoor zorgen dat uw geest scherp blijft.

Is het mooi weer, dan gaan we als het kan het liefst naar buiten. De spieren soepel houden in onze Beweegtuin, wandelen of op pad met een vrijwilliger op onze duo-fiets. 

Naast onze activiteiten in en om het dagcentrum, gaan we er soms ook samen op uit met de bus of onze eigen golfkar. Gezellig samen naar het tuincentrum, een kerstmarkt of een andere bezienswaardigheid.

  

Indicatie

Wanneer u deel wilt nemen aan onze dagbesteding, dient u te beschikken over:

een WMO-indicatie via de gemeente;
of een Wet Langdurige Zorg (WLZ)-indicatie.
Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met clientadvies, 06 - 29 54 18 55 of per mail: clientadvies@vriezenhof.nl

Interesse?

Hebt u interesse in onze dagbesteding of heeft u nog vragen? U kunt ons telefonisch bereiken op ons mobiele nummer: 06 - 82 24 30 41 of u kunt mailen naar: team.dagcentrum@vriezenhof.nl.

U kunt ook altijd een keer vrijblijvend een ochtend meelopen, zodat u de sfeer goed kunt proeven en zien of u zich thuis voelt. Wees welkom!

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland