"Dankzij de beweegtuin blijf ik soepel bewegen"

Overlay voor slider afbeelding

Over ons

Woon- en zorgcentrum De Vriezenhof is gevestigd  in de kern Vriezenveen van de gemeente Twenterand, op korte afstand van het centrum. Grenzend aan het verzorgingshuis bevinden zich de aanleunwoningen Grevinckhoff en Buterhof en in de nabije omgeving zijn diverse seniorencomplexen gesitueerd waar de Vriezenhof eveneens zorg biedt in de vorm van thuiszorg (huishoudelijke hulp en/of verzorging/verpleging). 

Verzorgingshuis en meer….

Centraal in de organisatie staat het verzorgingshuis dat een beschermde woonomgeving biedt aan 57 bewoners in zowel 1- als 2-persoons appartementen  en waar 24 uur per dag zorg verleend wordt.

Welzijn

De medewerkers welzijn verzorgen dagelijks op verschillende welzijnspleinen diverse activiteiten. Er worden actieve en prikkelarme activiteiten aangeboden.  Cliënten bepalen zelf aan welke activiteit ze deelnemen. Daarnaast zijn er grotere activiteiten en evenementen, zoals bingo, OZO of optredens van koren, waaraan ook door inwoners van Vriezenveen kan worden deelgenomen. 

Onze keuken

Het verzorgingshuis heeft een eigen keuken, waar een enthousiast team van ervaren koks en medewerkers dagelijks verse warme maaltijden bereiden. De cliënt stelt zelf zijn menu samen door een keuze te maken uit verschillende componenten. Bovendien levert deze keuken de maaltijden voor Stichting MaaltijdVoorziening Twenterand.

Eigen huishouding-wasserij

Daarnaast beschikt de Vriezenhof over een eigen huishouding-wasserij. Deze medewerkers verzorgen de schoonmaak van de appartementen en algemene ruimten in het verzorgingshuis, terwijl in de wasserij linnengoed en (onder)kleding van de bewoners gewassen wordt. Bovenkleding kunt u er ook tegen vergoeding laten reinigen.

Samenwerking met andere zorgverleners

Voor het leveren van de juiste zorg is samenwerking met alle schakels in de ketenzorg cruciaal. De Vriezenhof onderhoudt nauwe contacten met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, verpleeg-, verzorgings-, ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties en apotheek.

Wijkfunctie 

Het woon- en zorgcentrum biedt ook de inwoners van Vriezenveen een verschillende diensten aan.

Dagbesteding

Voor ouderen die moeite hebben met het alleen zijn of die tijdelijk meer opvang nodig hebben is er de dagverzorging. Hier worden aan hen één tot vijf dagen per week structuur en activiteiten geboden. Zij vinden een warm onthaal en professionele begeleiding in onze dagcentra Oons Aaif en ’t Vuurhuus.

Tijdelijke opvang

Senioren die bijvoorbeeld moeten aansterken na een ziekenhuisopname of van wie de mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is, kunnen gebruik maken van onze de woningen voor tijdelijke opvang. 

Maaltijdvoorziening Twenterand

Vele inwoners van Vriezenveen maken thuis inmiddels gebruik van de warme maaltijden die dagelijks vers worden bereid door de keuken van de Vriezenhof. De coördinatie is in handen van de Stichting MaaltijdVoorziening Twenterand (SMVT), die met behulp van vrijwilligers dagelijks de maaltijden bij de mensen thuis aflevert. 

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland