"Werken bij de Vriezenhof is elke dag weer gezellig!"

Overlay voor slider afbeelding
Icoon bij Huishoudelijke ondersteuning

Huishoudelijke ondersteuning door De Vriezenhof

Via de Vriezenhof kunt u ook huishoudelijke hulp ontvangen.  Wij streven er samen met u naar dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt blijven wonen. Wij helpen u dan ook graag bij uw huishoudelijke taken, wanneer het vanwege een beperking of ouderdom steeds lastiger wordt om deze zelf uit te voeren.

Onze medewerkers kunnen u (begeleidende) ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het stofzuigen, het verschonen van uw beddengoed en andere werkzaamheden die uw woning schoon en netjes houden. Zij kennen als geen ander de Vriezenveense samenleving en weten van aanpakken. U zult al snel merken dat uw huishouden bij hen in goede handen is.   

Indicatie
Om huishoudelijke hulp te ontvangen heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) of vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

De aanvraag voor een Wmo-indicatie gaat altijd via uw gemeente. U vult hiervoor een digitaal formulier in op de website van de gemeente: https://www.twenterand.nl/form/meldformulier-wmo

Als u dit formulier heeft ingevuld, neemt de gemeente contact met u op om uw situatie te bespreken en te beoordelen of u in aanmerking komt voor een indicatie. Zodra wij de indicatie van de gemeente ontvangen hebben, kunnen wij u binnen één week huishoudelijke ondersteuning geven. 

Als u al indicatie heeft voor langdurige zorg (Wlz) kan daar ook huishoudelijke zorg onder vallen, als u dan wenst. Dit kan ook de Vriezenhof worden geleverd. Een Wlz-indicatie wordt afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Dit gaat niet via de gemeente.

Wilt u ook hulp bij een schoon huis?

De contactpersoon voor huishoudelijke ondersteuning in de wijk is Dini Bril. Zij kan u verder helpen. Bel ons algemene nummer 0546-561661 en vraag naar haar of mail haar rechtstreeks: d.bril@vriezenhof.nl. 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland