"Dankzij de beweegtuin blijf ik soepel bewegen"

Overlay voor slider afbeelding
Icoon bij Wonen met verpleeghuiszorg

Wonen in De Vriezenhof

Zolang de situatie het toelaat, willen we het liefst allemaal thuis blijven wonen. Thuis; een plek waar u misschien al uw hele leven woont, waar u veel hebt meegemaakt en waar u oude herinneringen op kunt halen. Er kan echter een moment komen dat u verpleeghuiszorg nodig heeft en niet meer in uw eigen huis kunt blijven wonen. Bij de Vriezenhof zijn wij ons ervan bewust welke impact dit heeft. Op een voor u 'vreemde' plek doen wij er daarom alles aan om u op uw gemak te laten voelen en u de zorg en dienstverlening te geven die bij u past. Zo hopen wij in de Vriezenhof zelf voor iedereen een nieuw thuis te creëren. 

De Vriezenhof biedt aan ruim 60 bewoners een beschermde woonomgeving met verpleeghuiszorg. Wij beschikken over zowel een- als tweepersoons appartementen. De appartementen zijn voorzien van een zit-slaapkamer, een keuken en een badkamer met eigen douche en toilet. Voor de gezelligheid kunt terecht in de huiskamers op de verdiepingen of in het centrale gedeelte/restaurant van ons verpleeghuis. 

Onze voorzieningen

Zoals we al aangaven, vinden wij het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen bij ons. Daarom bieden wij verschillende voorzieningen aan die het wonen in De Vriezenhof aangenamer maken. U kunt onder andere deelnemen aan uiteenlopende individuele en groepsgerichte activiteiten. Er staat bijna dagelijks iets leuks op het programma. Wij beschikken over een eigen arts (specialist ouderengeneeskunde) en kunnen u hier in huis fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en psychologische hulp bieden wanneer u dit nodig heeft. Ook voor een pedicurebehandeling of bezoek aan de kapper hoeft u de deur niet uit. 

Huisregels

We willen dat iedereen zich prettig en veilig kan voelen in de Vriezenhof: medewerkers, vrijwilligers, mantelzorgers, bezoekers én bewoners. Gelukkig ervaren we dat iedereen meestal van goede wil is. Maar daar waar mensen samen wonen en werken, kan er ook weleens iets misgaan of wrevel ontstaan. Daarom hebben we een aantal huisregels opgesteld, waarvan we hopen dat iedereen zich eraan houdt. Zo zorgen we er samen voor dat het goed wonen en werken is in de Vriezenhof! 

Lees hier de huisregels van de Vriezenhof

Vast aanspreekpunt

Iedere bewoner heeft een vast aanspreekpunt onder de verzorgenden: de EVV’er. De EVV’er, oftewel Eerst Verantwoordelijke Verzorgende, zorgt ervoor dat de zorg rond de bewoner goed wordt geregeld.

Komt u in aanmerking?

Wanneer u vanwege ziekte, handicap of ouderdom niet meer zelfstandig kunt wonen (ook niet met behulp van thuiszorg), zijn er mogelijkheden om in ons verpleeghuis te komen wonen. U kunt mogelijk zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt. Vraag daarom een indicatie aan via www.ciz.nl.

Wilt u in aanmerking komen voor een plaats in de Vriezenhof? Neem dan gerust contact op met cliëntadvies. U kunt bellen naar 06-29541855 of mailen naar: clientadvies@vriezenhof.nl. 

Download hier de informatiegids Wonen in de Vriezenhof

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland