"Ik maak graag een ommetje in de tuin rondom het huis"

Overlay voor slider afbeelding

Palliatieve zorg

“Palliatieve zorg is de zorg in de laatste levensfase. Hierbij is iedereen er op gericht de resterende tijd van uw leven zo goed mogelijk te laten verlopen en  mogelijke klachten zoals pijn, benauwdheid of misselijkheid te verlichten”.

Uw wens is leidend

Wij zijn altijd gericht op wat belangrijk is voor de cliënt. Maar in de laatste levensfase vinden wij het extra belangrijk te voldoen aan uw wensen. Deze zijn uitgangspunt en de zorg wordt dan ook in nauw overleg met u en uw naasten afgestemd.

Palliatieve zorg bestaat uit verzorging, behandeling, begeleiding en ondersteuning voor u en uw naasten. De afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk zorgleefplan.

Wilt u graag thuis sterven dan wordt overlegd hoe we u en uw naasten het beste thuis kunnen ondersteunen en begeleiden.

Deskundigheid

Uw eigen huisarts en een gespecialiseerd zorgteam staan tot uw beschikking. Indien noodzakelijk wordt het team voor specialistische zorg aangevuld met een team Medisch Technisch Handelen. 

Palliatieve zorg nodig?

Hebt u palliatieve zorg nodig, of wilt u hierover nadere informatie, dan kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs door te bellen naar 0546 - 561661 of te mailen naar clientadvies@vriezenhof.nl.

In een gesprek bespreken we dan uw situatie en wensen. We geven u graag uitleg over de mogelijkheden bij de Vriezenhof.

Ook bespreken we de wijze van financiering en de benodigde indicaties. 

Informatieve websites over palliatieve zorg

De site Over palliatieve zorg helpt je met informatie, ervaringen van anderen en links naar organisaties die kunnen helpen.

Op de website van de Netwerken Palliatieve Zorg Twente is regionale informatie te vinden. Hier is ook het Wensenboekje te vinden, evenals het Levenspad palliatieve zorg.  Beiden kunnen heel helpend zijn om de laatste levensfase zo goed mogelijk vorm te geven. 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland