Bewoners De Vriezenhof te gast
bij de Old Stars Twenterand

9 september 2022 17:14

Bewoners van het woon- en zorgcentrum De Vriezenhof uit Vriezenveen waren op vrijdagmorgen 8 september te gast bij de Old Stars Twenterand. In de kantine van vv Voorwaarts in Westerhaar-Vriezenveensewijk werden de gasten ontvangen met koffie en koek. De senioren van De Vriezenhof werden door een van de bestuursleden van Old Stars Twenterand wegwijs gemaakt in de spelregels van het wandelvoetbal. Ook werd duidelijk gemaakt dat het voetbalplezier en het sociale aspect van de Old Stars Twenterand sinds 2015 de basis vormen van de wekelijkse trainingen en ook toernooien.

Op de vraag van een van de bewoners van De Vriezenhof of er ook rode en gele kaarten worden uitgedeeld werd ontkennend geantwoord. Sportiviteit en het gezellig samen bewegen staan voorop. De senioren van De Vriezenhof maakten vervolgens vanaf een zitbankjes langs de zijlijn een training van de Old Stars Twenterand mee, die onder leiding stond van Bernd Bove en Herjan Eshuis. Bij de voetballende senioren van de Old Stars Twenterand was ook Freddy Veneberg, hoofd technische dienst van De Vriezenhof, actief.

Er werd door de bewoners van De Vriezenhof volop genoten van de warming-up, de fanatieke partijtjes en tot slot de cooling-down van de Old Stars Twenterand. Voetbal kan zeker ook verbroederen en daar is de deelname van leden uit alle kernen van de gemeente Twenterand een sprekend voorbeeld van. Waar in vroegere tijden de voetballers met hun clubs tegen elkaar streden, wordt er nu samen gevoetbald, mooi om te zien.

Tevreden keerden de bewoners van De Vriezenhof samen met hun activiteitenbegeleidster Annelies Westerik weer terug naar Vriezenveen. Dit gezellige uitstapje naar de Old Stars Twenterand past uitstekend binnen het programma vitaliteit en bewegen, dat komende maand in De Vriezenhof van toepassing is. De Old Stars Twenterand zijn daarnaast bewust actief met deze sociale en maatschappelijke activiteiten bezig om zo senioren in Twenterand te overtuigen van de meerwaarde van bewegen en sportief bezig zijn.

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland