Opening Dementheek
+ komst TZA-infotruck

18 september 2022 15:16

Op woensdag 21 september wordt in Bibliotheek Vriezenveen de Dementheek geopend. De Dementheek is er voor mensen met dementie of geheugenproblemen, mantelzorgers, partners, familieleden en professionals. Om 10.00 uur is de officiële opening door Mirjam Diderich, directeur van Stichting Evenmens en wethouder Roel Koster namens de gemeente Twenterand. De hele dag is iedereen van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee met bijpassend lekkers de Dementheek te bekijken.

Uitgebreide collectie
De Dementheek is een advies en uitleencentrum. Zij richt zich op het ondersteunen en
ontmoeten, op informatieverstrekking, lezingen en uitleen van boeken, tijdschriften, spelletjes en hulpmiddelen. Er is in de bibliotheek een gezellige plek gemaakt met twee fijne stoelen en een tafeltje. Zo kan je rustig gaan zitten om informatie tot je te nemen. Ook kun je de hulpmiddelen die aanwezig zijn bekijken en lenen om ze uit te proberen. Dit zijn bijvoorbeeld de praatklok, een digitaal fotolijstje of een videodeurbel.

TZA info-truck
Speciaal ter gelegenheid van de opening heeft de Vriezenhof, als lid van de Technologie en Zorg-academie (TZA), zich er voor ingespannen om de info-truck van de TZA op 21, 22 en 23 september naar Vriezenveen te halen. De Truck wordt geparkeerd op het Manitobaplein. De truck is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is niet nodig, de truck is voor iedereen vrijblijvend en gratis te bezoeken.

Wat is er te zien?
Nieuwe technologie maakt ons dagelijks leven makkelijker. Het kan ondersteunen bij je zelfstandigheid en bij het langer blijven wonen in je eigen huis. Er zijn heel veel verschillende hulpmiddelen beschikbaar zoals: een druppelbril, een stofzuig-robot, een wekker met dwaaldetectie of een robothond. Bij veel mensen zijn deze hulpmiddelen nog niet bekend. Een mooie kans voor alle inwoners van de gemeente Twenterand om een kijkje te komen nemen in de truck.

Samenwerken
Samenwerking met partners zoals de gemeente, Stichting Evenmens, de Vriezenhof, ZorgSaam en Rijnbrink hebben dit project mogelijk gemaakt. Door deze verbindingen te leggen, kunnen we de inwoners van gemeente Twenterand nog beter informeren en van dienst zijn.

Gratis fotoshoot
Fotograaf Gerdien biedt senioren een gratis fotoshoot aan. Zij komt op 21/22/23 september in Bibliotheek Vriezenveen om portretfoto’s te maken van senioren. Deelnemers krijgen 1 foto gratis. Voor bewerkingen en meerdere foto’s wordt wel een vergoeding gevraagd.

Vind jij het leuk om van jouw vader, moeder, grootvader en of grootmoeder een mooie portretfoto te krijgen? Maak dan een afspraak. Je krijgt een gratis foto aangeboden door Gerdien als zij de foto’s mag toevoegen aan haar portfolio. Ze kan ze dan gebruiken voor een expositie en sociale media.

Een deel van de gemaakte foto’s wordt tentoongesteld in de maand november in de bibliotheek Vriezenveen. In november is het thema van Nederland Leest dit jaar ouder worden in deze tijd.


 

 

 

 

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland