Update Corona + mogelijke aanwezigheid
Noro-virus (woensdag 19 januari 2022)

19 januari 2022 20:16

Brief verstuurd aan alle contactpersonen van de bewoners in de Vriezenhof

Vriezenveen, woensdag 19 januari 2022

Betreft: mogelijke aanwezigheid Noro binnen de Vriezenhof

Geachte heer, mevrouw,

Het is al weer enige tijd terug dat we u informeerden over de actuele situatie. De reden daarvoor was eenvoudig én plezierig: er was géén sprake meer van Corona-besmettingen onder onze bewoners of medewerkers.  Gelukkig is dat nog steeds zo. Gelet de algemene situatie qua besmettingen in Nederland zijn de laatst gecommuniceerde maatregelen nog steeds van kracht. Deze kunt u vinden op onze website onder het kopje Nieuws.

Tegelijkertijd gaat dezer dagen de buikgriep nogal rond in Twente. En helaas hebben ook wij sinds enkele dagen te maken met meerdere gevallen van buikgriep onder de bewoners en medewerkers van met name de begane grond. Hierop zijn twee bewoners gekweekt op het Noro-virus.  We hopen de uitslag binnen enkele werkdagen te ontvangen.

Omdat het Noro-virus zeer besmettelijk is, is de hele begane grond inmiddels in isolatie. Er vinden even geen gezamenlijke activiteiten plaats en de huiskamer hebben we helaas moeten sluiten.

Op de 2e verdieping is een tweetal bewoners momenteel in isolatie op hun appartement.

Zo hopen we verdere verspreiding zoveel als mogelijk te voorkomen.

Om verdere verspreiding te voorkomen gelden voor de begane grond de volgende maatregelen:

  • Bewoners moeten op hun afdeling/appartement blijven.
  • U mag wel op bezoek komen.
  • Bij het verlaten van de kamer moet u uw handen desinfecteren of wassen met water en zeep.
  • U mag daarna niet op bezoek gaan bij andere bewoners.

De laatste twee punten gelden ook voor u als uw naaste op de 2e verdieping in isolatie verblijft op zijn of haar appartement.

Vanzelfsprekend monitoren we de gang van zaken. Zodra het verantwoord is om bovenstaande maatregelen weer af te schalen zullen we dat natuurlijk doen.

Heeft u specifieke vragen aangaande uw naaste, dan vragen we u om dit kort te sluiten met uw 1e aanspreekpunt binnen de zorg. In onderling overleg is veel mogelijk.

Ik hoop u hiermee voor dit moment voldoende te hebben geïnformeerd. Heeft u vragen, schroom dan niet met ons contact op te nemen via de u bekende nummers.

Met vriendelijke groet,

 

Wout Oldhoff, directeur-bestuurder

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland