Leerlingen van Het Noordik
komen naar De Vriezenhof

Intentieovereenkomst voor een pilot van 1 jaar getekend

4 september 2021 22:07

Donderdag 2 september tekenden Roelof Koopmans (namens het Noordik) en Wout Oldhoff (namens De Vriezenhof) de intentieovereenkomst om in het komende jaar meerdere (hopelijk vele) leerlingen vrijwilligerswerk te laten doen binnen De Vriezenhof.

De jongeren leren maatschappelijk betrokken te zijn. Ze leren zien wat ze voor een ander kunnen betekenen en doen kennis en praktijkervaring op. Hierdoor wordt hun persoonlijke ontwikkeling en groei en de beroepsgerichte motivatie versterkt.

Voor de oudere betekent het ze voor de jongeren van waarde kunnen zijn. Zo maken zij weer meer onderdeel uit van de maatschappij c.q. gemeenschap. Zij kunnen hun kennis, kunde en levenservaring delen met de jongeren. Er ontstaat begrip voor elkaar en er wordt van elkaar geleerd. Hierdoor versterken wij elkaar en is het voor alle voor alle betrokken een win-win situatie.

Jeannet Klinkien (coördinator informele zorg van De Vriezenhof) zal in de dagelijkse praktijk deze pilot samen met de collega's van de activiteitenbegeleiding en de zorg begeleiden.

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland