Toekomst Maaltijdvoorziening
SMVT

21 maart 2022 11:50

Stichting Maaltijd Voorziening Twenterand en De Vriezenhof oriënteren zich op een andere invulling van de maaltijdvoorziening in Vriezenveen.

Al ruim 35 jaar werken de Stichting MaaltijdVoorziening Twenterand (SMVT) en Stichting De Vriezenhof uit Vriezenveen samen om 7 dagen per week, zo’n 70-90 ouderen en zieken in heel Vriezenveen van een door De Vriezenhof bereide warme maaltijd te voorzien. Zo’n 24.000 maaltijden per jaar, die door vrijwilligers van de SMVT aan huis worden bezorgd in Vriezenveen en omstreken.

De afgelopen jaren hebben er in de  ouderenzorg en de financiering ervan ingrijpende wijzigingen plaatsgevonden. Ook De Vriezenhof moet daar voortdurend op inspelen. In dat licht bezien is het voor De Vriezenhof niet langer financieel verantwoord om zelf de maaltijdvoorziening aan de SMVT te continueren. De Vriezenhof heeft dan ook besloten om het leveren van warme maaltijden aan de SMVT, per 1 oktober 2022 te beëindigen. De heer Oldhoff (directeur De Vriezenhof) en de heer Van der Meer (voorzitter SMVT) betreuren dit besluit ten zeerste.  De maaltijdvoorziening zal per die datum op een andere manier vorm moeten krijgen. In de komende periode onderzoeken beide partijen samen de mogelijkheden hiervoor. Rond de zomer is naar verwachting duidelijkheid over hoe de maaltijdvoorziening er na 1 oktober 2022 uitziet.

De maaltijdvoorziening voor de bewoners van de Vriezenhof blijft gewoon verzorgd worden door de keuken van de Vriezenhof zelf.

24 februari 2022, Vriezenveen.

Naschrift 21 maart 2022:

SMVT en De Vriezenhof zijn momenteel druk bezig met het zoeken naar een oplossing uiterlijk per 1 oktober 2022. Naar verwachting is er ruim voor die datum duidelijkheid over de manier waarop de maaltijdvoorziening op een goede manier kan worden voortgezet. Beide partijen hebben hier alle vertrouwen in. Hopelijk kan op korte termijn hier dan ook over worden gecommuniceerd naar alle huidige afnemers van de maaltijdvoorziening.

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland