Training Belevingsgerichte
(dementie) zorg

8 maart 2023 09:36

Steeds meer mensen krijgen in hun naaste omgeving te maken met dementie. Maar hoe ga je op een goede manier om met iemand die lijdt aan deze aandoening?

Maandagavond werd speciaal voor vrijwilligers en naasten een training belevingsgerichte (dementie) zorg verzorgd. Jeanet de Vries van Sinidito gaf deze avond tekst en uitleg gegeven over deze aanpak, waarbij altijd de vraag centraal staat: wat heeft de cliënt nodig om zich gezond en gelukkig te voelen?  De zorg moet hiervoor zo goed mogelijk te worden afgestemd op iemands persoonlijke behoeften, wensen en voorkeuren. Een persoon dient ook niet als patiënt of cliënt, maar als mens benaderd te worden. 

Door de aanwezigen mee te nemen in de belevingswereld van mensen met dementie riep zij voor velen herkenbare situaties op. De ruim 70 aanwezige mantelzorgers en vrijwilligers hebben samen een waardevolle bijeenkomst beleefd. Jeanet gaf iedereen bruikbare inzichten en tips mee en het was ook vooral erg fijn om samen ervaringen te delen.  

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland