"De verzorg(st)ers zijn hier allemaal hartstikke aardig en doen hun werk goed"

Overlay voor slider afbeelding
Icoon bij Welzijn

Welzijn volgens De Vriezenhof

Welzijn wordt vaak beschreven als 'geluk'. Dit geluk ontstaat meestal wanneer het zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal goed met u gaat. Hierin spelen gezondheid en vriendschap een grote rol. Maar welzijn is ook een stukje deelname aan de samenleving. Iets wat met name voor onze ouderen van groot belang is. 

Binnen de Vriezenhof bieden wij onze ouderen zoveel mogelijk activiteiten en momenten van sociale contacten, waardoor zij actief blijven deelnemen aan de samenleving. Ook willen wij hiermee voorkomen dat zij zich alleen gaan voelen. Dagbesteding, waarover u op deze website meer kunt lezen, draagt ook bij aan het welzijn van onze ouderen.

Restaurant

Woont uw familielid, vriend(in) of kennis bij ons in de Vriezenhof en lijkt het u gezellig om samen te dineren? Kom dan eens langs in ons restaurant in de Diamant. Hier kunnen bewoners van de Vriezenhof (met eventueel familie of kennissen) en 60+ ‘ers uit Vriezenveen van een warme maaltijd genieten. Laat u verrassen en wees welkom op alle dagen van de week om 12.00 uur in ons restaurant!

Gratis voor onze bewoners!

De keukenbrigade van de Vriezenhof werkt elke dag met veel passie aan een afwisselend driegangenmenu. Hiervoor moet zij diverse ingrediënten inkopen. Voor onze bewoners is het eten in ons restaurant vanzelfsprekend gratis. Bent u geen bewoner van de Vriezenhof? Dan vragen wij u om een kleine vergoeding van € 7,60 voor een driegangenmaaltijd inclusief één drankje om de kosten te dekken.

Aanmelden

Ons restaurant heeft een beperkt aantal plaatsen. Daarom vragen wij u om zich van tevoren aan te melden bij de receptie. Dit kan door te bellen naar ons algemene telefoonnummer: 0546-561661.

Stichting Maaltijdvoorziening Twenterand

Naast een bezoek aan het seniorenrestaurant is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van de Stichting Maaltijdvoorziening Twenterand, die 7 dagen per week warme maaltijden thuis bezorgt. Deze regeling is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen, gehandicapten en (tijdelijk) zieken (bv. na een ziekenhuisopname). Er is aan alles gedacht : elke dag van de week te bestellen, de gezondheid staat voorop (schijf van 5), per dag keuze uit twee gerechten, ook voor mensen met een dieet, en dankzij de inzet van de vele vrijwilligers kan de prijs laag gehouden worden.

Voor meer informatie en aanmelding : klik hier: 

Activiteiten

15 maart 2020

Tot nader order zijn alle activiteiten uitgesteld.

Elke week staan er (bijna) dagelijks verschillende activiteiten op het programma. Activiteiten die verschillen van het spelen van een spelletje tot het bereiden van lekker eten en van het creatief knutselen met diverse voorwerpen tot deelname aan een bingo. Deze activiteiten zijn niet alleen toegankelijk voor onze bewoners, maar voor alle senioren in Vriezenveen. Dus woont u in een aanleunwoning, krijgt u wijkverpleging of heeft u gewoon behoefte aan een gezellige dagopvulling? Klik dan hieronder op de groene knop met de tekst 'activiteiten' en bekijk wat er de komende twee weken allemaal op het programma staat.

"Het is hier leuker wonen door de activiteiten"

"Ik neem bijna dagelijks deel aan de activiteiten in de Vriezenhof. Er is hier werkelijk vanalles te doen! Af en toe ga ik naar de bingo, maar ik houd er ook van om een potje koersbal te spelen. Maar dat niet alleen; we zijn ook wel eens creatief bezig. Laatst ben ik wezen knutselen en toen maakten we van een afwasborstel en een theedoek een poppetje. We bakken ook wel eens wafels en dan doen we daar aardbeien en slagroom op en mogen we het lekker opeten. Heerlijk! Ook komen de vrijwilligers af en toe langs om onze nagels te verzorgen of ons haar te doen. Dit is allemaal erg leuk, maar het fijnste vind ik dat ik het hier meer naar mijn zin heb door de activiteiten. Ik spreek vaak dezelfde mensen en dat is gezellig."

- bewoonster Vriezenhof  

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland