Update m.b.t. situatie Covid-19: bezoek weer mogelijk m.i.v.
heden! (dinsdag 3 augustus 2021, 17.00 uur)

3 augustus 2021 17:14

Aan de 1e contactpersonen van

bewoners van de Vriezenhof

 

Vriezenveen, dinsdag 3 augustus 2021

Betreft: laatste stand van zaken Covid-19 in de Vriezenhof

Geachte 1e contactpersoon,

Graag informeer ik u over de stand van zaken m.b.t. de besmettingen met Covid-19 op de 1e verdieping.

Huidige stand van zaken

Al eerder was bij twee bewoners op de 1e verdieping een Covid-19 besmetting vastgesteld. Eén bewoonster verblijft al geruime tijd in het ziekenhuis, de andere bewoonster zit in quarantaine op haar eigen appartement.

 • Alle overige bewoners van de 1e verdieping zijn gisteren voor de 3e keer getest op Covid-19. De testuitslagen van hen allen waren negatief. Nieuws waar we vanzelfsprekend erg blij mee zijn.
 • Dit goede nieuws betekent dat:
  • u ingaande heden weer op bezoek kunt gaan bij uw naaste én dat
  • onze medewerkers niet meer in volledige PBM-uitrusting hoeven te werken
 • Voor onze bewoonster die nog besmet is, blijft gelden dat zij tot en met de 10e dag in quarantaine in haar appartement moet blijven en dat onze medewerkers daar volledig beschermd hun werk doen. Vanzelfsprekend is haar contactpersoon hierover inmiddels ook ingelicht.

Mondkapjes t/m vrijdag 6 augustus a.s. overal verplicht

Op advies van de GGD blijft t/m de 10e dag, a.s vrijdag 6 augustus dus, een mondkapje in de Vriezenhof verplicht.

Mondkapjes vanaf zaterdag 7 augustus a.s. verplicht bij < 1,5 meter afstand.

Mondkapjes dienen vanaf a.s. zaterdag in de Vriezenhof alleen nog gedragen te worden indien er géén 1,5 meter afstand gehouden kan worden tot elkaar (m.u.v. bezoek op de kamer van de bewoner; voor meer informatie hierover zie het kopje Basisrichtlijnen bij bezoek). Dit geldt voor iedereen: dus voor medewerkers, vrijwilligers én bezoekers. We maken geen onderscheid tussen of u wel of niet gevaccineerd bent. Ook al bent u gevaccineerd, u kunt nog altijd een ander besmetten (die mogelijk niet gevaccineerd is).

Bezoek

Bezoek is nu op alle verdiepingen weer gewoon mogelijk. Wel vragen we u nadrukkelijk om de hieronder vermelde basisrichtlijnen in acht te blijven nemen. Registratie is alleen nog nodig als u het restaurant met u naaste bezoekt.

Restaurant

U mag met uw naaste in het restaurant gaan zitten mits op 1,5 meter afstand van elkaar en anderen. Deze 1,5 meter afstand bepaalt hoeveel personen er aan één tafel mogen zitten. Voor het binnengaan van het restaurant dient u een formulier in te vullen en de gezondheidsvragen te beantwoorden. Bij de ingang van het restaurant is een tafel geplaatst met daarop de formulieren, desinfectiemateriaal en een kleine poster met daarop de geldende basisrichtlijnen.

Basisrichtlijnen bij bezoek

 • u gebruikt een mondkapje binnen de muren van de Vriezenhof (t/m vrijdag 6 augustus).
 • u houdt 1,5 meter afstand van elkaar
 • uw bezoek vindt plaats in het appartement van uw naaste.
 • indien uw naaste(n) én uzelf gevaccineerd zijn hoeft u in het appartement geen mondkapje meer te dragen en hoeft u de 1,5 meter daar niet in acht te nemen.
 • u wast regelmatig de handen
 • als u klachten hebt komt u niet op bezoek

Wij vragen u met klem om bovenstaande richtlijnen strikt in acht te nemen. Voorzichtigheid blijft immers nog steeds geboden.

Tot slot wil ik u bedanken voor uw begrip voor de maatregelen die wij moesten treffen. Zo was de kans het grootste dat verdere verspreiding van het virus kon worden tegen gegaan. Voor onze bewoners en voor u allen was het niet fijn dat u de afgelopen anderhalve week elkaar niet kon ontmoeten. Gelukkig is dat nu weer wel mogelijk.  

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met Willemijne Steenks. Zij is bereikbaar via nummer 0546-561661.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Wout Oldhoff, directeur-bestuurder

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland