Leve de Twentse
taal

4 juli 2024 14:18

Adrie Hemmink , streektaaldeskundige en o.a. presentatrice van het programma ‘Twents Kwartearken’ van regio-omroep Op1, kwam gisteren op bezoek bij de Vriezenhof. Eigenlijk was er het wekelijkse beweeguurtje gepland, maar dit was zeker zo leuk. En het was toch ook een beetje sport….denksport wel te verstaan, want de aanwezigen moesten de hersenen wel even kraken tijdens een quiz over de Twentse taal. Gelukkig wisten velen de juiste vertalingen van de Twentse woorden en uitdrukkingen. Dat schept hoop voor de toekomst van de Twentse Taal.

Adrie bracht niet alleen een stukje amusement maar nam ook nog wat lekkers mee. Voor iedereen was er een lekker plakje krentenwegge (Twentse krentewegge uiteraard!) En het feest was nog niet compleet, want we kregen ook nog een mooie bakfiets (de Twenta’s mobiel) in bruikleen. Deze rode bakfietsen zijn op diverse plekken in verschillende Twentse kernen uitgezet bij organisaties/personen die zich gaan inzetten als Twentse taalambassadeurs (de zogenoemde Twenta’s) We gaan als Vriezenhof kijken hoe we de bakfiets zo goed mogelijk kunnen inzetten en onder de aandacht brengen. Ideeën zijn natuurlijk welkom!

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland