"De verzorg(st)ers zijn hier allemaal hartstikke aardig en doen hun werk goed"

Overlay voor slider afbeelding
Icoon bij Wonen met zorg

Wonen in of bij De Vriezenhof

Zolang de situatie het toelaat, willen we het liefst allemaal thuis blijven wonen. Thuis; een plek waar u misschien al uw hele leven woont, waar u veel hebt meegemaakt en waar u oude herinneringen op kunt halen. Helaas is het vanwege ouderdom, door lichamelijke of geestelijke klachten, vaak niet voor iedereen mogelijk om de oude dag thuis uit te zitten. Bij de Vriezenhof zijn wij ons ervan bewust hoe belangrijk het is om u thuis te voelen. Op een voor u 'vreemde' plek doen wij er alles aan om u op uw gemak te laten voelen en u de zorg en dienstverlening te geven die u wenst. Daarmee hopen wij in de Vriezenhof zelf voor iedereen een thuis te creëren. 

De Vriezenhof biedt aan 57 bewoners een beschermde woonomgeving. Wij beschikken over zowel een- als tweepersoons appartementen. De appartementen zijn voorzien van een zit-slaapkamer, een keuken en een badkamer met eigen douche en toilet. Naast een eigen appartement, zijn voor u verschillende gezamenlijke ruimten ingericht. Deze bevinden zich zowel op alle verdiepingen als in het centrale gedeelte van ons verzorgingshuis.

Onze voorzieningen

Zoals we al aangaven, vinden wij het belangrijk dat onze bewoners zich thuis voelen bij ons. Daarom bieden wij verschillende voorzieningen aan die het wonen in De Vriezenhof aangenamer maken. U kunt onder andere deelnemen aan uiteenlopende individuele en groepsgerichte activiteiten. Er staat bijna dagelijks iets leuks op het programma. Wij beschikken over een eigen huisarts en fysiotherapeut, zodat wij ook deze zorg snel kunnen bieden. Zin in een voetenbehandeling of toe aan een ander kapsel? Onze pedicure en kapper staan voor u klaar! Om over de dagelijkse verse warme maaltijden nog maar te zwijgen. Doordat wij een eigen keuken hebben kunt u elke dag uw eigen menu samenstellen. Zelfs over de huishouding en het wasgoed hoeft u niet in te zitten, want ook dat nemen wij graag van u over. Tevens is er voor uw naasten en/of andere betrokkenen de mogelijkheid om te logeren. Hun maaltijden kunnen zij gebruiken in het restaurant van de Vriezenhof (voor prijzen: zie de tarievenlijst op deze website).  

Vast aanspreekpunt

Iedere bewoner heeft een vast aanspreekpunt onder de verzorgenden: de EVV’er. De EVV’er, oftewel Eerst Verantwoordelijke Verzorgende, zorgt ervoor dat de zorg rond de bewoner goed wordt geregeld.

Zoveel mogelijk zelf doen

Het uitgangspunt voor de zorg die wij bieden is dat het een aanvulling moet zijn op de handelingen die u zelf niet meer kunt verrichten. Wij bieden onder andere hulp bij het opstaan, wassen en aankleden. Onze specialisten helpen u daarnaast graag met uw medicijngebruik of wondverzorging. En uiteraard staan wij voor u klaar om het huishouden te doen, u te begeleiden in vrijetijdsbesteding en heerlijke maaltijden voor u te koken. 

Kom ik in aanmerking?

Wanneer u vanwege ziekte, handicap of ouderdom niet meer zelfstandig kunt wonen (ook niet met behulp van thuiszorg), zijn er mogelijkheden om in ons verzorgingshuis te komen wonen. U kunt mogelijk zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt. Vraag daarom een indicatie aan via www.ciz.nl.

Wilt u in aanmerking komen voor een woning in de Vriezenhof? Neem dan gerust contact op met cliëntadvies (clientadvies@vriezenhof.nl) of bel naar ons algemene telefoonnummer.

Zelfstandig, maar toch veilig en dichtbij onze voorzieningen?

Dan is een van onze aanleunwoningen wellicht een goede optie voor u! Naast ons verzorgingshuis staan de twee wooncomplexen Grevinckhoff en Buterhof, met in totaal 59 aanleunwoningen. De aanleunwoningen zijn er voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen wonen, maar waar nodig beroep kunnen doen op thuiszorg. Hieronder vallen huishoudelijke hulp, verzorging en/of wijkverpleging. In de nabije omgeving bevinden zich nog meer seniorencomplexen waar de Vriezenhof thuiszorg biedt.  Het verschil met het verpleeghuis is voornamelijk dat u geen 24-uurs verzorging van ons ontvangt. Wel kunt u gebruik maken van de faciliteiten binnen ons verzorgingshuis en deelnemen aan het activiteitenprogramma.

Ook voor (vragen over) onze aanleunwoningen kunt u contact opnemen met cliëntadvies (clientadvies@vriezenhof.nl).

 

Ontwerp en realisatie door: Bandwerk, internet- en reclamebureau Logo fonds NutsOhra Logo Oranje Fonds Logo Zorgkaart Nederland